Tips en Tricks

De Tips en Trick die jij moet weten voor een goede start

Terug

Een nieuwe school betekend ook een nieuwe start, maar begin je nou eigenlijk als het aankomt op bijvoorbeeld je rooster of bepaalde gebouwen etc. Wij zijn hier om je een handje op weg te helpen met deze handige tip en tricks!

Tip 1 – Buslijnen die richting de Hanze gaan

Als je als student(e) niet in Groningen woont en dus met de trein of bus naar school moet, is het soms nog wel een ingewikkeld om erachter te komen welke buslijn nou richting de Hanze gaat. Er zijn namelijk heel veel buslijnen die wel langs de Hanze komen, maar is er ook een buslijn die direct naar de Hanze toe gaat? Ja, die is er zeker!

Deze buslijn is lijn 15. Lijn 15 gaat via onder andere winkelcentrum Paddepoel met maar 4 tussenstops direct naar Zernikeplein. Lijn 15 is te herkennen aan de (meestal wat drukke) bushalte en natuurlijk het getal ‘15’ die wordt aangegeven op de bus.

Naast lijn 15 gaan ook lijn 1 en 2 langs Zernikeplein. Deze twee lijnen gaan niet over de autoweg maar gaan dwars door de stad waardoor ze er iets langer over doen om bij Zernikeplein te komen.

Tip 2 – Hoe werkt Blackboard? 

Als je voor het eerst op de Hanzehogeschool komt te studeren kan Blackboard nog wel eens flink ingewikkeld zijn. Blackboard wordt op de Hanze voor meerdere dingen gebruikt. Zo zijn onder andere de planningen van het blok op Blackboard te vinden, maar ook het inleverpunt voor niet schriftelijke opdrachten of toetsen. Om een opdracht in te leveren op Blackboard moet je eerst ingelogd zijn met jouw gegevens. Vervolgens ga je naar de cursus waarvoor je de opdracht moet inleveren. Deze cursussen zijn allemaal te vinden onder het kopje ‘cursussen’ of ‘courses’ als je Blackboard in het Engels hebt staan. Als je eenmaal de goede cursus hebt gevonden ga je zien dat er links op het scherm een menu tevoorschijn komt. Hierin worden verschillende dingen onderverdeeld in vier categorieën; algemeen, materialen, toetsing en overige. Om jouw opdracht in te leveren is het belangrijk om ‘Inleverpunt’ op te zoeken die onder de categorie toetsing staat. Als je op ‘inleverpunt’ klikt krijg je soms de keuze om nog een keer een zogeheten inlevermap aan te klikken. Meestal is dit een map aangemaakt speciaal voor jouw klas om zijn/haar werk in te leveren. Mocht dit niet het geval zijn krijg je de optie om een bestand vanaf je computer te uploaden en deze in te leveren. Als het inleveren van de opdracht goed is gelukt, krijg je hiervan een mailtje op jouw Hanzemail. Dit is ook gelijk jouw bewijs om aan te kunnen tonen dat jij je werk hebt ingeleverd mocht er wat misgaan in het proces.

Tip 3 – Openingstijden van gebouwen

Er zijn veel verschillende gebouwen die op het terrein staan van de campus. Elk gebouw heeft natuurlijk zijn eigen openingstijden en naam op het rooster. Hieronder een klein overzicht van de gebouwen, hun openingstijden en hun afgekorte naam.

Gebouw

Afkorting

Openingstijden

BrugsmaBorg

ZP09

Maandag-Donderdag: 08:00-19:00

Vrijdag: 08:00-18:00

Marie KamphuisBorg

ZP23

Maandag-Donderdag: 08:00-19:00

Vrijdag: 08:00-18:00

Van DoorenVeste

ZP11

Maandag-Donderdag: 07:30-22:15

Vrijdag: 07:30-18:00

Van OlstToren

ZP07

Maandag-Donderdag: 08:00-22:00

Vrijdag: 08:00-18:00

Willem-Alexander Sportcentrum

ZP17

Maandag-Vrijdag: 07:30-23:30

Tentamenlocatie De Deimten 5

DD05/DD5

Dit gebouw is alleen beschikbaar bij tentamens en toetsingsmomenten!!

Tip 4 – Help desk

Mocht je nou bijvoorbeeld niet weten hoe jij jouw wachtwoord moet veranderen of wil jij weten of jij wel goed ingeschreven staat, dan zijn er op verschillende locaties op de Hanze plekken waar jij terecht kan.

Zo is er bijvoorbeeld de studentenadministratie, deze bevindt zich in de Van Olsttoren, Zernikeplein 7 (ZP07) in kamer U0.25. De balie is elke werkdag geopend van 09:00 tot 16:00. Wil je de studentenadministratie liever telefonisch spreken, dan kan dat via volgend telefoonnummer: (050) 595 27 50.

Ook voor financiële vragen over je studie kan je bij de Hanze terecht. De financiele administarie vind je in de Van OlstToren, Zernikeplein 7 (ZP07) in kamer B1.01. Ze zijn geopend van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 16:00 en op vrijdagen van 09:00 tot 13:00. Ook hen kan je telefonisch bereiken via volgend telefoonnummer: (050) 595 53 00.

Voor ICT gerichte vragen kun je naar de AV/ICT helpdesk in de Van Doorenveste, Zernikeplein 11 (ZP11) in kamer A0.13.