Tijd voor Koffie!

Waar haal ik de lekkerste koffie voor de ultieme focus

Terug

Als je druk aan de studie bent is koffie een noodzaak. Maar waar haal je nou die lekkere koffie voor je concertatie? Wij zochten het uit voor je.
Er zijn verschillende plekken op de Hanze waar je koffie kan halen. Wij lichten er 5 voor je uit.

Foodcourt

Als eerste is er de Foodcourt. Dit is een soort glazen restaurant op de Hanze. In de Food Court zijn verschillende horecazaken gevestigd. Onder andere de in Groningen wel bekende Smooth Brothers. Naast The Smooth Brothers zijn ook Taj Mahal Indian Restaurant Groningen, FLFL, Daar Fregnone DIY, Beijk Catering, The Hungry Mishka en Broodje Ben Groningen te vinden in de Foodcourt. Naast heel veel lekker eten is er natuurlijk door deze zaken ook genoeg koffie te vinden. Je vindt de Foodcourt bij de Kapteynborg, Landleven 12.

DeliYo’s

Naast de vele keuze in de Foodcourt is er ook een persoonlijke favoriet, namelijk DeliYo!. DeliYo! is een luncherie die sinds september 2019 een plekje heeft gekregen in de van DoorenVeste (ZP11). Bij DeliYo! Hebben ze heerlijke broodjes, frisse salades, soep en natuurlijk koffie. Ook serveren ze veganbroodjes en superheatlthy smoothies. Verder heeft DeliYo! een stempelactie. Bij iedere kop koffie of thee krijg je een stempel. Na 9 stempels is je kaart vol en krijg je bij inlevering een gratis koffie of thee naar keuze!

Grand-Café De Admiraal

Als je zin hebt in lekkere koffie, een drankje tijdens of na een drukke dag, lunch, diner of een borrel wilt organiseren, dan ben je bij Grand-Café De Admiraal op het juiste adres. De Admiraal is een gezellig plek die (als het weer mag) meestal bruisend is met studenten. Een erg leuke plek om even lekker te studeren of bij te kletsen met je medestudenten! Het Grand Café is gevestigd op de begane grond in de VanOlstToren, Zernikeplein 7.

AH to Go

Goed eten en drinken is belangrijk. Of je dit nou bij een van de leuke cafeetjes haalt, of simpel bij de AH. De AH to go op de campus beschikt over verschillende soorten koffie die aangeboden worden in het assortiment, en een luxe koffieautomaat waar je verse koffie kunt halen. Naast al het eten en drinken, biedt de AH to go ook een OV-service. Zo is er de mogelijkheid om een anonieme OV-chipkaart of wegwerpchipkaart op te laden of aan te schaffen. De AH to go is te vinden op Neijenborgh 9.

Koffiezetautomaten

Ben jij nou niet zo van de cafeetjes maar ben jij meer van het makkelijk een bakkie pleur? Ook dan hebben wij een optie voor je! Namelijk de talloze koffiezetautomaten die verspreid zijn over de gebouwen van de Hanze. In elk gebouw is er minimaal een automaat te vinden. Waar deze automaten staan verschilt per gebouw, maar de meesten staan op de begane grond.