Beste student,

Het kabinet heeft gisteravond besloten dat Nederland in een strenge lockdown gaat, kijk hier voor de geldende maatregelen van dit moment. Dit betekent dat scholen dichtgaan en we zoveel mogelijk overstappen op online onderwijs. In deze update informeren we je over de gevolgen van de nieuwe maatregelen voor het onderwijs en dus voor jou als student.

Over op online onderwijs

Vanaf 16 december tot in ieder geval 17 januari bieden we alleen online onderwijs aan, met uitzondering van:

• Praktijkonderwijs;

• Tentamens op locatie;

• Studieplekken voor studenten die thuis geen online onderwijs kunnen volgen.

Praktijkonderwijs en stages

Al het theorieonderwijs wordt vanaf 16 december tot in ieder geval 17 januari online gegeven. Praktijkonderwijs, onderwijs waarbij je praktische vaardigheden oefent, gaat wel fysiek door. Voor stages zijn de regels die gelden voor de sector/branche waar je stage loopt van toepassing. Als de activiteiten doorgaan, kan je stage ook doorgaan.

Toetsen en tentamens

Het kabinet heeft een uitzondering gemaakt voor fysieke tentamens en toetsen. Dit betekent dat deze door kunnen gaan zoals gepland. Uiteraard doen we er alles aan om deze veilig te laten verlopen. We vragen jou hetzelfde te doen. Mocht er toch iets veranderen in je tentamenrooster, dan hoor je dit zo spoedig mogelijk van je opleiding.

Studieplekken en bibliotheken

Studieplekken op locaties van de Hanzehogeschool en in de binnenstad zijn niet beschikbaar voor studenten. Een uitzondering geldt voor studenten die thuis niet kunnen studeren. De meest recente informatie over de studieplekken in de binnenstad vind je op hanze.nl/studieplekken.

Studieplekken voor studenten

Kun je thuis niet studeren of online onderwijs volgen vanwege bijvoorbeeld een slechte internetverbinding of andere redenen? Dan kun je gebruik maken van de faciliteiten van de Hanzehogeschool. Tot de kerstvakantie kun je terecht bij alle locaties van de HanzeMediatheek. In de eerste week van de kerstvakantie kun je van 21 tot 24 december tussen 13.00 en 17.00 terecht in de HanzeMediatheek, locatie Zernikeplein 7. Na de kerstvakantie, vanaf 4 januari, kun je als student waarbij eerdergenoemde situatie van toepassing is, een studieplek reserveren via Webroombooking. Zodra deze mogelijkheid er is komt er een nieuwe update met informatie hierover. Houd ook de website van de HanzeMediatheek in de gaten.

Hanze Student Support

Zit jij minder lekker in je vel of loop je vast in je studie? Aarzel niet om contact op te nemen met je studieloopbaanbegeleider. Ook Hanze Student Support kan je misschien helpen. We bieden diverse cursussen onder begeleiding aan zoals: Grip op stress, Mindfulness, Effectief studeren en Studievoortgang. Volg je liever een online zelfhulp module? Dan is misschien Grip op Corona Stress iets voor jou.

Updates en contact

Kijk op hanze.nl/corona voor meer informatie en updates. Heb je vragen over je opleiding, over bijvoorbeeld lessen of tentamens? Neem dan contact op met je studieloopbaanbegeleider. Heb je andere vragen waarmee je niet terecht kunt bij je opleiding? Stuur een mailtje naar corona@org.hanze.nl.

Deze lockdown is voor ons allemaal een behoorlijke klap. En toch zien we ook dat het nodig is om met elkaar nog even door te zetten. En er is ook perspectief. Straks breekt er een nieuw jaar aan waarin we hopelijk toewerken naar een betere situatie.

We wensen je een fijne kerstvakantie toe waarin je kunt genieten van de feestdagen, binnen de mogelijkheden die er zijn. We hopen je in goede gezonde gezondheid in 2021 weer (online) te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Namens het College van Bestuur.